Ο τρελός τα έχει 400

 • Uploaded 2 months ago in the category Ελληνικές ταινίες

  Ο τρελός τα έχει 400
  Το Ο τρελλός τάχει 400 (ή και Ο τρελός τα 'χει 400) είναι ελληνική κωμική ταινία του 1968, σε σκηνοθεσία Κώστα Καραγιάννη και σε

  ...

  Ο τρελός τα έχει 400
  Το Ο τρελλός τάχει 400 (ή και Ο τρελός τα 'χει 400) είναι ελληνική κωμική ταινία του 1968, σε σκηνοθεσία Κώστα Καραγιάννη και σε σενάριο Λάκη Μιχαηλίδη.

  Στην ταινία πρωταγωνιστεί ο Λάμπρος Κωνσταντάρας μαζί με τους Καίτη Πάνου, Σμαρώ Στεφανίδου, Δέσποινα Στυλιανοπούλου, Κατερίνα Γώγου και Αλέκο Τζανετάκο.

  Η παραγωγή έγινε από την Καραγιάννης - Καρατζόπουλος.

  Στο επίκεντρο της ταινίας είναι ένας φτωχός βιοπαλαιστής, ο Λάμπρος, ο οποίος προσπαθεί μέσω λαχείων να καλυτερέψει τη ζωή του.

  Όταν, όμως, κερδίζει το λαχείο τρελαίνεται και τον κλείνουν στο ψυχιατρείο.

  Έτσι μένουν στο σπίτι η γυναίκα του η κόρη του και η πεθερά του, οι οποίες κάνουν τη μεγάλη ζωή, χωρίς να υπολογίζουν ότι θα βγει ποτέ από την κλινική.

  Πράγμα που τελικά γίνεται και φέρνει τα πάνω κάτω στις ανέσεις που είχαν μάθει να απολαμβάνουν έως τότε, καθώς τους παίρνει όλα τα λεφτά.

  Η ταινία έκανε πρεμιέρα το 1968, και παιζόταν στους κινηματογράφους και την επόμενη χρονιά, κόβοντας 408.043 εισιτήρια, τερματίζοντας 10η, μεταξύ των 108 ταινιών εκείνης της σεζόν

 • # Λάμπρος Κωνσταντάρας
show more show less
  Comments (0)